Keramičke fasete za zube - viniri | Vaš savršen osmeh

Viniri - keramičke fasete

Sa ili bez brušenja

Keramičke fasete za zube ili viniri pogodni su za korigovanje estetskih nedostataka, kao što su izmenjena boja zuba ili izmenjen i nepravilan položaj ili oblik zuba.

viniri

Viniri se izrađuju uz pomoć računara, takozvanom CAD/CAM tehnologijom, a na osnovu modela koji se dobija uzimanjem otiska zuba. Tako se postiže savršena preciznost, koja je neophodna jer debljina vinira iznosi 0,5-0,7 mm. Zahvaljujući modernoj tehnologiji i kvalitetnim savremenim materijalima, dobija se izuzetan stepen preciznosti i podudarnosti.

Još jedna prednost keramičkih faseta je u tome što za njihovo postavljenje nije potrebno prethodno agresivno brušenje zuba, već se uklanja samo mali sloj zubne gleđi.

Keramičke fasete zapravo menjaju prirodnu zubnu gleđ, pa se na taj način može menjati boja zuba, ili napraviti manja korekcija položaja, veličine i opšteg izgleda zuba.

Pacijenti koji se odluče za izradu vinira moraju voditi računa i izbegavati kidanje čvrste i žilave hrane, jer može doći do pucanja ili odlepljivanja vinira.

Loše navike, kao što su grickanje noktiju, olovke i drugih predmeta, kao i škripanje zubima (bruksizam), su razlozi zbog kojih će vam stomatolog predložiti neko drugo rešenje vašeg problema.

Viniri ili fasete su tanke ljuspice izradjene od kompozita ili keramike koje se lepe na površinu zuba.

Viniri se mogu izraditi od kompozita ili keramike.

Odluka da li se vama mogu napraviti viniri donosi se na osnovu stomatološkog pregleda i analize vašeg zagrižaja.

Postoje tzv. Nonprep viniri i nije potrebno brušenje vaših zuba, već se viniri postavljaju direktno na vaš zub. U odredjenim slučajevima potrebno je minimalno brušenje jedne površine vašeg zuba.

Zakažite termin

Rekli ste o nama