Bezmetalne krunice

BEZMETALNE KRUNICE I MOSTOVI - Najbolje protetsko rešenje

Kad su u pitanju veća oštećenja zuba, veliki broj plombi, masivne plombe, sive (amalgamske) plombe ili drastična promena boje zuba zbog endodontskih intervencija, bele plombe vrlo često ne mogu dati zadovoljavajuće estetske rezultate. Tada bi trebalo da razmislite da li su bezmetalne krunice i mostovi možda ipak bolje rešenje za vas.

bezmetalne krunice

Mnogi su saglasni da su bezmetalne krunice i mostovi jedno od najznačajnijih dostignuća moderne stomatologije. Dostignuća estetske stomatologije ne bi bila moguća u današnjoj meri bez bezmetalnih krunica. Bezmetalne keramičke krunice za zube i mostovi izrađuju se od cirkonijuma. U saradnji sa našom laboratorijom sve bezmetalne krune se izradjuju kompjuterski tj. CAD/CAM tehnologijom i isključivo od premijum blokova IVOCLAR e.max ZirCAD (mo, lt, ht, mt multi, prime). U pitanju je keramički materijal koji je karakterističan po velikoj čvrstoći. Zbog svojih besprekornih karakteristika po pitanju estetike i čvrstoće, naša stomatološka ordinacija ih najiskrenije preporučuje svim pacijentima.

Zavisno od indikacije i finansijskih mogućnosti, stomatolog vam može predložiti izradu kombinovanog rada gde se bezmetalne krunice i mostovi od cirkona izradjuju u regiji prednjih zuba, a metalokeramičke krunice u regiji bočnih zuba.

Zašto su bezmetalne krunice i mostovi pravi izbor?

Bezmetalne krunice i mostovi pružaju:

 • vrhunske estetske rezultate,
 • ne izazivaju alergijske reakcije, jer su izradjene od biokompatibilnog materijala,
 • odsustvo metalnog ruba uz ivicu desni,
 • dugotrajnost protetskog rada (garancija 10 godina).
 • mogućnost izrade u kratkom vremenskom roku (za 24 časa).

Bezmetalne keramičke krunice i mostovi mogu biti izradjeni od cirkon keramike (ZrO2) ili glas keramike koja se može izraditi za 24 časa.

Svi materijali koji se koriste u izradi kruna i mostova imaju garanciju kvaliteta renomiranih evropskih proizvodjača: Kavo, Ivoclar, Vita, Sirona, Dentsply. Pacijenti mogu svakog trenutka proveriti iz kog bloka kao i od kog materijala je izradjen njihov protetski rad, jer svaki blok u sebi sadrži čip o svim karakteristikama materijala.

Bezmetalne krunice se izrađuju isključivo uz pomoć računara (CAD/CAM), s tim što se preko osnove, koju čini kompjuterski izradjena keramika, rukom zubnog tehničara, specijalizovanog u oblasti keramike, krunica i most dovršavaju, nanošenjem keramike u slojevima da bi se postigle sve vizuelne, anatomske i estetske karakteristike prirodnih zuba.

Rezultat je oduševljeni osmeh naših pacijenata.

Stomatolog će vam predložiti najbolje rešenje kako da dobijete blistav i lep osmeh kakav ste želeli.

GLASS KERAMIČKE KRUNICE ZA ZUBE

Glass keramičke krunice za zube predstavljaju vrhunac estetske stomatologije danas. Zahvaljujući karakteristikama materijala od kog su izrađene, ove navlake za zube idealno imitiraju karakteristike prirodnih zuba i samim tim pružaju perfektne estetske rezultate.

Glass keramika je materijal u obliku keramičkog bloka od koga se korišćenjem CAD/CAM tehnike prave vrhunske protetske nadoknade. Uz pomoć ovog materijala i kompjuterske tehnologije dobijaju se nadoknade izuzetnog kvaliteta u veoma kratkom roku.

glass keramicke krunice

U osnovi glass keramičkih krunica je litijum-disilikat. U pitanju je materijal koji je veoma čvrst, a istovremeno daje sjajne estetske rezultate i lako se obrađuje. S obzirom na to da se protetski radovi u ovom slučaju dizajniraju kompjuterski, pacijent može da vidi kako će njegovi budući zubi izgledati i pre same izrade, a takođe može i učestvovati u dizajniranju svog osmeha, što je koncept poznat kao smile design.

Stomatološka ordinacija „Cvetic dent“ i zubotehnička laboratorija „Cvetic„ pružiće vam mogućnost da dobijete bezmetalne krunice koje izgledaju kao prirodni zubi. Glass keramičke krunice za zube imaju perfektne estetske rezultate.

Zašto su glass keramičke krunice za zube idealno rešenje?

 • Glass keramičke krunice izgledaju potpuno prirodno. Ova vrsta krunica daje prozirnost, prelamanje svetlosti i boju identično kao i vaši prirodni zubi.
 • Skraćeno je vreme izrade protetskog rada (za 24 časa) u odnosu na druge tehnike i materijale. Ove navlake za zube možete dobiti za samo JEDAN DAN!
 • Minimalno invazivna tehnika brušenja zuba, čime se maksimalno čuva vaš zub.
 • Moguća dodatna estetska individualizacija svakog rada.
 • Kameleon efekat materijala koji doprinosi da se vaša protetska nadoknada perfektno uklopi sa preostalim zubima.
 • Kompjuterski dizajn protetske nadoknade.
 • Glass keramičke krunice, kao i ostale bezmetalne krunice za zube i mostovi, ne izazivaju alergijske reakcije jer su napravljene od biokompatibilnog materijala.

Zakažite termin

Rekli ste o nama